A lakásunkban több a nagy értékű hangszer, így fontos a biztosításkötés

Büszkén kijelenthetem, hogy az egész családom valamilyen szinten otthon érzi magát a zene világában. A férjem tanult csellózni gyerekkorában, és bár már nem játszik aktívan, hébe-hóba előveszi a hangszert és eljátszik pár darabot vagy épp improvizál valamit, amilyen dallamokhoz éppen kedve szottyan. Én pedig zongorát és éneket tanítok egy zeneiskolában. A gyerekeink is szerencsére nagyon fogékonyak a zenére pici koruktól kezdve, úgyhogy hamar kiválasztották, milyen hangszeren szeretnének megtanulni (először) játszani. A kislányunk, Lina, hegedülni jár, a kisfiunk, Levi pedig gitározik. Nagyon tehetségesek és ez büszkeséggel tölt el. Egyik nap Levi azzal a hírrel jött haza, hogy betörtek a zeneiskolájukba és elloptak egy hatalmas értékű zongorát. Nyomozás folyik az ügyben, egyelőre sejtések sincsenek, hogy ki lehetett a tettes.

Mivel nálunk otthon is van egy elég értékes zongora, valamint több hangszer is, nem beszélve az egyéb értékekről, bogarat ültetett a fülembe az eset. Szóltam is a férjemnek, hogy ellenőrizni kéne, mikor van biztosítási évfordulónk, és hogy egyáltalán aktuális-e még a lakásbiztosítási szerződésünk. Megnéztük a dokumentumot és bizony épp aktuális volt megújítani. Úgy gondoltuk, utánanézünk egy kicsit online, hogy milyen újabb lehetőségek nyíltak az előző szerződéskötésünk óta a lakásbiztosítások terén. Szembejött egy oldal, ahol nagyon sok mindent megtudtunk a lakásbiztosítások aktualitásairól. A célunk a lehető legolcsóbb lakásbiztosítás megtalálása volt, amellett, hogy megbízható a cég, mert két gyerek mellett tanárként szűk a keret. Úgy tűnt, ennek a cégnek, akiket találtunk, elég jók a visszajelzései, biztató referenciákkal rendelkeznek. PannonSafe a cég neve, bárki megtalálhatja őket az oldalukon.

Külön jó pont, hogy van egy online kalkulátor funkciójuk, aminek a segítségével magunknak is kiszámolhatjuk, hogy mekkora a célszerű biztosítási összeg. Ennek az elején el kell olvasni egy ügyféltájékoztatót, ami több pontból áll, majd kipipálni az “Elolvastam és megértettem!” mezőt. Ez után kiválaszthatjuk, hogy megadjuk-e az elérhetőségünket, majd továbbmehetünk az igényfelmérési oldalra. Utána pedig lakásunk és saját adatainkat kell megadni, kitölteni egy űrlapot. Ezek alapján meg lehet kezdeni a díjszámítást. Online biztosításkötésre is van lehetőség az oldalon. A honlap sokat segít azzal, hogy leírta az ügyfelek leggyakrabban intézett kérdéseit és meg is válaszolja azokat. Innen tájékozódhatunk arról, hogy ki köthet lakásbiztosítást (szinte bárki, aki érdekelt a lakása megóvásában), valamint hogy milyen összegre kell biztosítani az ingatlant. Kár esetén a biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg az újjáépítési és javíttatási költségek figyelembe vételével. Még arról is szerezhetünk itt információt, hogy mit kell tenni betörés esetén, ha esetleg leblokkolnánk és nem tudnánk, mi tévők legyünk: először is értesítsük a rendőrséget, majd a biztosítót is maximum 2 napon belül.

Amennyiben társasházban lakunk és arra már van biztosítás, akkor nekünk elég csak az ingóságainkra újabb biztosítási szerződést kötni. A biztosító kockázatviselése online szerződéskötés esetén az ajánlatkészítés utáni 0 órakor kezdődik. A biztosító villámcsapás esetén megtéríti a túlfeszültség elleni védelemmel ellátott elektromos berendezésekben okozott károkat is, a kárfelmérésig nem szabad javítást végezni. Elolvastunk egy pár ügyféltől való visszajelzést is az oldalon, és mivel nagyon pozitívak voltak, felvettük a kapcsolatot a céggel és megkötöttük a szerződést. Nagyon praktikus, hogy a legolcsóbb lakásbiztosításra online is meg lehet kötni a szerződést. Ezzel nagyon sok időt és energiát megspórol az ember. Most már nyugodtak vagyunk afelől, hogy egy betörés vagy akármilyen más szerencsétlenség esetén anyagi kárt szenvednénk, mert a biztosítónkra mindig számíthatunk.