Zene lesz a füleinknek az új fűtésrendszerünk

A zene hatalmas szerepet játszik az életemben, attól függetlenül, hogy sosem tudtam játszani semmilyen hangszeren. Ez persze nem azt jelenti, hogy sosem próbálkoztam, de valahogyan hiányzik belőlem az a kitartás, ami a zenész ismerőseimre annyira jellemző. Az egyik barátom például még 14 éves korában, addig játszott a gitáron, amíg elvágta az ujjait. Persze nem kell ilyen végletekig elmenni ahhoz, hogy megtanuljunk egy hangszeren virtuózkodni, de egyértelműen látszik az, hogy milyen különbségek vannak közöttünk elhivatottságban.

Ettől függetlenül nagyon szeretek zenét hallgatni és el sem tudnám képzelni az életemet nélküle. Nem számít, hogy éppen otthon takarítok, vagy dolgozok, a háttérben mindig megy valami új zene. Ezt a részt passzív zenehallgatásnak hívom, hiszen ilyenkor nem teljesen figyelünk oda arra, hogy mi megy éppen a hangszóróban. Szerintem ez jellemző általában az emberek többségére, én viszont sokkal jobban szeretek aktívan zenét hallgatni.

Ha éppen sétálok, vagy utazok valahova és elegem van már a zajból, vagy csendből, mindig meghallgatok valami albumot. Ez a formája a zenehallgatásnak egyébként már kiveszőben van, de én még mindig szeretem azt látni, hogy egy zenésznek volt valami terve az egésszel. Tehát nem tartom úgy, hogy az albumok felsőbbrendűbbek lennének, mint a külön kiadott slágerek, hanem csak más élményt adnak.

Sokszor egy album meghallgatása során olyan számok is bejönnek majd, amit alapból lehet, hogy elkapcsoltunk volna. Így azonban egy kicsit tágítani tudjuk a horizontjaikat és új zenefajtákat ismerhetünk meg. Ez pedig nagyon sokat hozzátehet az emberi létezéshez. Hiszen, ha megvannak az alap szükségleteink, mindig feltehetjük a kérdést, hogy miért is vagyunk itt? Persze ebbe a filozófiai kérdésbe nem akarok túl mélyen belemenni, de alapból úgy gondolom, hogy azért, hogy minél több dolgot megtapasztaljunk ebből a világból. A zene pedig egy olyan eszköz lehet, amivel megismerhetjük más embereknek a gondolatait és érzéseit úgy, ahogy a szavak sokszor nem képesek kifejezni.

Rengeteg új dolgot tapasztaltam meg az utóbbi időben a fűtés rendszer témában. Alap emberi igény, hogy télen szeretnénk, hogy meleg legyen a házunkban, vagy a lakásunkban. Erre pedig a mai világban már rengeteg megoldást találhatunk. Az én lakásomban azonban egy ósdi, elavult gázkonvektor volt. Ezzel két fő probléma volt. Alapból nem szeretek gázzal fűteni, mert nem olyan hatékony és még veszélyes is tud lenni. A másik bajom pedig az volt, hogy attól függetlenül, hogy mennyi pénzt kellett kifizetnem rá, nem működött olyan túl jól… Ezért is örültem, hogy rátaláltam a Fűtésrendszerek oldalára, ami bevezetett engem egy olyan világba, amit korábban el sem tudtam volna képzelni.

Az egyik ismerősöm ajánlotta őket és már akkor megértettem, hogy miért, mikor beléptem az oldalukra. A Fűtésrendszerek egy olyan felülettel vár minket, ami otthonos és szinte mindent meg lehet találni rajta azonnal. Már a kezdőlapon megtudhatjuk azt, hogy milyen fűtés rendszer lehetőségeink vannak rajtuk keresztül – tehát ha az ő szolgáltatásukat vesszük igénybe. Így alap ötleteket tudunk gyűjteni. Ha azonban egy kicsit mélyebben is kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit tud az adott fűtés rendszer, akkor kattintsunk rá a hozzá tartozó kiírásra.

Mindegyik fűtés rendszer kapcsán elérhető egy tájékoztató, ami nagy szerencsére olyan nyelvezettel van írva, amit bárki könnyedén meg fog érteni. Nagyon nem értek ehhez a témához, úgyhogy örültem, hogy így legalább egy kicsit közelebb tudtam kerülni az egészhez. Főleg, mert így jobban tudtam mérlegelni azt, hogy az én lakásom számára melyik fűtés rendszer a legmegfelelőbb.

A Fűtésrendszerek főleg elektromos megoldásokat biztosítanak nekünk, ami számomra sokkal szimpatikusabb, mint a gáz. Ha azonban tenni szeretnénk még egy lépést és esetleg kicsit több félrerakott pénzünk van, akkor még igényelhetünk tőlük különböző hőszivattyús rendszereket is. Ezek kapcsán azért érdemes elgondolkozni, mert megújuló energiaforrás alapú fűtésről van szó. Ez két dolgot jelent. Az egyik, hogy sokkal kevesebbet kell fizetnünk majd a téli hónapok végén, a másik pedig, hogy a környezetünket is óvjuk vele. Ez pedig szerintem mindenki számára egy nagyon fontos szempont, hiszen rajtunk múlik, hogy milyen jövő vár a bolygóra. 

Jelenleg azonban sajnos nem volt ennyi félretett pénzem, úgyhogy valami egyszerűbb fűtés rendszer után kezdtem nézni. Az elektromos radiátorok tetszettek meg a legjobban, úgyhogy el is kezdtem olvasgatni ezek kapcsán. A legfontosabb dolog számomra az volt, hogy tényleg azt érezzem, hogy a lakásomban kellemes idő van. Mivel a gázkonvektor mellett legfeljebb csak a fagyhalált tudtam elkerülni, rendesen sosem melegedtem fel. Az elektromos megoldások azonban mind olyan hatékonysággal dolgoznak, hogy el fogjuk felejteni azt, hogy kint milyen hidegek vannak éppen.

Az érthetőségen kívül az is tetszett ezekben a tájékoztatókban, hogy minden egyes fűtés rendszer kapcsán kifejtették az előnyöket és a hátrányokat. Utóbbi volt igazán döbbenetes, hiszen általában egy cég csak el akar adni nekünk egy termékeket, és nem igazán akarnak kitérni az adott módszer tökéletlenségeire. A Fűtésrendszerek azonban nem az átverésre játszott, úgyhogy eldönthettem, hogy az adott fűtés rendszer, megfelelő-e az én lakásom számára.

A felsorolt indokok után kétség sem fért hozzá, hogy ez lesz az ideális választás. Ez idáig pedig szép és jó, viszont akik már próbáltak felújítani valamit a lakásukban, azok tudják, hogy még csak most jött a nehéz része. Legalábbis ebben a hitben voltam a korábbi rossz tapasztalatok miatt. A Fűtésrendszerek csapata azonban ismét képes volt meglepni, mivel nagyon könnyű volt felvenni velük a kapcsolatot.

Alapból több lehetőséget biztosítanak nekünk erre. Az oldal több részén megtalálhatjuk a telefonszámukat, de akár e-mailben is érdeklődhetünk. Számomra azonban az volt a legszimpatikusabb megoldás, hogy megadhattam előre pár adatomat és kérhettem visszahívást. Így tényleg ki tudunk választani egy olyan időpontot, ami megfelelő számunkra és a felesleges beszéd helyett rögtön rátérhetünk a lényegre.

Így történt végül az, hogy egy hónap helyett, már pár hét alatt új fűtés rendszer lett a lakásomban. Alapból az ügyintézés nagyon simán ment, a Fűtésrendszerek munkatársai kedvesek és türelmesek voltak. Nagyon tudom értékelni azt, mikor az ember azt érzi, hogy tényleg figyelnek rá és válaszolnak minden kérdésére. Megbeszéltük, hogy mikor lenne alkalmas mindkettőnk számára a fűtés rendszer telepítése és ki is jöttek az adott időpontra. A mesteremberek pontosan és gyorsan dolgoztak, úgyhogy rájuk sem lehet semmi panaszom. Az új fűtés rendszer pedig teljesen megváltoztatta az életemet. Össze se tudom hasonlítani a konvektorossal. Végre elfelejthetem azt, hogy milyen volt vacogni télen. Úgyhogy ha ti is újítani szeretnétek, teljes szívből tudom ajánlani nektek a Fűtésrendszerek csapatát.