A zenekar új képanyaga és a kirobbanó siker

A közelmúltban felkért az egyik kollégám, hogy készítsünk fotó anyagot a zenekarának, ugyanis népszerűsíteni szeretné a bandát a közösségi média felületein is. Mivel ők underground zenét játszanak, ezért egy nem mindennapi helyszínt kellett találnunk. Eszembe is jutott egy remíz, ahol még régi villamosok is vannak, amelyek impozánsan mutatnak majd a képeken a zenekar mellett. Ez eddig nagyon jól hangzott, ám hamar rájöttünk, hogy elképesztően hideg van egy ilyen kocsiszínben, főleg így télvíz idején, ezért ki kellett találnunk, hogy miként fűtsünk a projekt idejére. Vannak hordozható, gázzal működtetett fűtő szerkezetek, amelyek pont megfelelnének a célnak. Fűtőtesteket tudtunk kölcsönkérni, mert van egy olyan ismerős, aki ilyennel foglalkozik, de a palackokkal már kissé bajban voltunk. Mivel a furgonba már nem fért be egy papírzsebkendő sem, így olyan céget kellett találnunk, amelyik foglalkozik házhozszállítással. Hamar rátaláltunk a gázpalackfutár honlapjára, amely egy speciális gázpalack eladó szolgáltatást nyújt.  Arra szakosodtak, hogy különböző gázokat szállítanak házhoz Budapesten és annak 20 km-es körzetében. Műhelyeknek gázkeverékeket a hegesztéshez, PB gázt a háztartásokba, vagy héliumot és oxigént a laborokba, vagy bárhová, ahol szükség van ezekre.

gázpalack eladóMegnéztük a honlapot; nekünk PB gázpalackra volt szükségünk, ugyanis abban van ugyanolyan földgáz, amit a fűtéshez is használnak általában a kazánoknál. Annyi volt a teendőnk, hogy felhívjuk az ott megadott telefonszámot, és leadjuk a rendelésünket, illetve, hogy megbeszéljük a szállítás részleteit, mivel mi nem kifejezetten házhoz, hanem a remízhez kértük. Semmi akadálya nem volt, sőt arról is biztosítottak minket, hogy utána szóljunk, és elszállítják a kirült palackokat is, mert azokat ők újra felhasználják.

Klassz lehetőségnek tartottam, hogy elhozzák nekünk, mert így tényleg egy gonddal kevesebb lett a szervezés során, így több időt tudtunk szentelni a munkának, konkrétan a kompoziciónak.
Azt nem is gondoltam volna, hogy ezek a gázpalackok végül belekerülnek a képanyagba, de annyira tetszett a bandtagoknak, hogy bele kellett őket rakni, hiszen ettől lett igazán underground. Ekkor nekem eszembe jutott, hogy rendelhetünk például corgon palackot is, és hegeszthetnek a képeken a villamosok között, aminek szintén nagy sikere lett. Majdnem egy egész hétig tartott a fotózás, mi pedig jóformán mindent kihoztunk a különböző palackokból és gázokból, a gázpalackfutár már fejből tudta az utat a külvárosi kocsiszínbe, ahol majdnem minden nap megfordult.
Izgalmas volt egy olyan hétköznapi tárgyat a képek szerves részévé tenni, mint ezek a palackok.

Miután a nagyközönség elé került az anyag, volt olyan, akit nem is a zenekar, hanem inkább a gázpalackok érdekelték. Volt olyan is, aki rákérdezett, hogy honnan vannak, mert neki is éppen szüksége lenne PB gázpalackra hasonló projekthez, és szeretne a klasszikusnál könnyebb úton hozzájuk jutni. A klasszikus módszer természetesen az, amikor el kell kocsikázni a város egyik peremkerületébe a telephelyre, ahol általában sokan vannak, kissé nagy a káosz, és lehet, hogy sokat kell várni, aztán visszafelé a dugóban ücsörögni. A modern módszer pedig az, amit mi is alkalmaztunk, mégpedig az, hogy a házhozszállítással nem csak gázpalackokat, hanem időt is vettünk. Milyen jól is hangzik, miközben sose gondoltam volna, hogy manapság már ilyet is lehet házhoz rendelni, pedig abszolut logikus. Még mindig számtalan olyan ember van, akinek nincsen autója, hogy azzal hozza-vigye, illetve vannak olyanok is, akik valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetűek és emiatt nem tudják bevállalni a cserét. Nekik (is) ez egy óriási lehetőség, hát még az olyan kísérletező szelleműeknek, mint mi. A nagy sikerre való tekintettel azt tervezzük, hogy megismételjük a fotózást, csak egy másik helyszínen. Talánegy metróaluljáró lesz.