Nyár van, fesztivál van

Itt a nyár, közeledik a fesztivál szezon. Ilyenkor zsibong a város, minden hirtelen tele lesz szabad, zeneszerető fiatalokkal. Én is imádok fesztiválozni, már évek óta ez a nyári kikapcsolódás. Persze sokan vannak, akik ellenzik, vagy esetleg rossz képet alakítottak ki az egész eseményről.

Azonban az igazság az, hogy egy fesztiválon mindenki barátja mindenkinek. Olyan az egész, mint egy nagy család. Hiszen mindenkiben van minimum egy közös dolog, ami nem más mint a zene.

Mindannyian azért vagyunk ott, mert szeretjük az egyik fellépőt, szeretjük a zenét, szeretünk szórakozni, és szabadnak érezni magunkat.

Emlékszem az első igazi fesztiválélményem 6 évvel ezelőtt volt. Bár voltam már fesztiválon 2003-ban is, de akkor még túl kicsi voltam.

Szóval a 2011-es élményt tekintem az elsőnek igazán. Anyával leutaztunk Sopronba, mondván, hogy ez lesz a nyaralásunk. Szerencsére anya nagyon laza, úgyhogy teljesen jól érezte magát ő is.

Még be is jött fesztiválozni ő is, főként, hogy videózzon nekem a kedvenc zenekarom koncertjén. Azóta is hálás vagyok neki ezért, ugyanis a zenekarnak az volt az egyik utolsó koncertje, mert utána feloszlottak.

Mit vigyünk magunkkal egy fesztiválra?

Nagyon fontos, hogy mindent vigyünk magunkkal egy fesztiválra, ami csak szükséges lehet számunkra.

Ugyanis ha sátorozunk, akkor bizony nem lesz a közösen kialakított fürdőszobában sem használható tükör, sem szappan, sem törölköző.

Én mindig mielőtt bepakoltam, írtam egy listát. Mi kellhet. A listára persze felkerült a szúnyogírtó, a zseblámpa(bár ma már a telefonunkon is van zseblámpa, de az mégsem olyan erős azért), smink cuccok, hálózsák, dezodor stb.

Sőt, minden évben magammal vittem a kedvenc natúrszappanomat is. Ez nyújtott számomra egy kis otthoni érzést, ugyanis anyával mindig az aquamundi szappanjait használjuk otthon. Így gondoltam, ha elviszem a szappanunkat, könnyebben el fogom tudni viselni a ponyvás, zuhanyfüggöny nélküli „fürdőszobákat”, és az ezekben való fürdést.

Számomra ugyanis nagyon fontos a tisztaság és a higiénia. Na ez a két dolog, ami a fesztiválon nincs.

Hogyan tegyük komfortosabbá a fesztiválon való zuhanyzást?

Nekem, mint már írtam, az vált be a legjobban, ha a kedvenc natúrszappanomat is magammal vittem. Számomra nagyon meghatározóak az illatok, és ennek a szappannak annyira jellegzetesen olyan illata van, mint amilyen illat van az otthoni fürdőszobánkban, hogy egyértelmű volt, hogy ezt elviszem.

Ez a szappan egyébként tényleg elképesztően jó. Az aquamundi.hu oldalról lehet megrendelni. Ez egy mézes szappan, én pedig egyszerűen imádom a mézes termékeket.

Ráadásul már szinte hagyománnyá vált, hogy ez a szappan tutira jön velem a fesztiválra. És az az igazság, hogy tényleg szívesebben megyek el így fürödni. Közben elképzelem, hogy otthon vagyok, tisztaság van, van zuhanyfüggöny is, és ha kilépek a kabinból, nem fog velem szemben állni másik húsz lány.

Sajnos a valóság azonban az, hogy bizony ott áll az a másik húsz lány, és mire kiérek a fürdőből már olyan poros vagyok, hogy szinte mehetnék is vissza újra, ráadásul mire a sátorhoz érek le is égek közben.

Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy mennyire jól érezzük magunkat egy fesztiválon. Mennyi új emberrel ismerkedünk össze koncert közben, és hogy milyen szuper koncerteken is lehetünk ott élőben, és szerezhetünk örökre szóló emlékeket. Ráadásul nem is akármilyeneket.

Fesztiválozni hatalmas élmény. Sehol máshol nem tudja az ember átélni ezeket az életre szóló élményeket, ezt a fajta szabadságot és kikapcsolódást, mint egy-egy koncerten, vagy koncert után. Úgyhogy ajánlom, ha még sosem voltál fesztiválozni, mindenképpen próbáld ki egyszer, nem fogod megbánni.

szappan