Lázcsillapítás a hibátlan kettőnégyért!

Minden gyerek rockernek születik, aztán az élete későbbi szakaszába érik őket olyan hatások, vagy a szociális nyomás hatására térnek le a helyes útról. Persze ez csak egy feltételezés, de tény, hogy a gyerekek többsége megőrül a rockzene eszenciájáért, a pontos kettőnégyért. A ”We will rock you” a méltán világhíres Queen zenekar nótája a legjobb iskolapélda erre, nyugodtan ki lehet próbálni alsó tagozattól, egészen a gimnázium, végzős diákjaiig. Ha meghallják elindul bennük valami belső ösztön, és felszabadítja őket!

lázcsillapításKutatások igazolják, hogy már a pocakban lévő baba is érzékeli a kívülről érkező hangokat, és ajánlják a megfelelő fejlődés érdekében a rendszeres zenehallgatást a kismamáknak. Kutatók a barokk zene egyik nagymesterét Corellit ajánlják leginkább, mert a tökéletes szerkesztett, zeneesztétikailag minden tekintetben megfelelő komponálási módja, a legjobb hatást gyakorolja a magzatra, sőt a sírós kisbabákra is nyugtató hatással vannak.

Édesanyám állítása szerint, sokat hallgatott velem zenét, amikor még a hasában cseperedtem, lehet ez annak az oka, hogy hamar beleszerettem a zenébe, azaz a zene lelkébe, a ritmusba. Bármilyen szép dallamot játszhat az ember, ha nem pontos, a hallgatóság elveszti a figyelmét és nem fogja élvezni a hallottakat. Ennek tekintetében kezdtem gyakorolni éjjel-nappal, hogy kifogás talán tempót biztosítsak majd a zenekaromnak, akikkel muzsikálok. Szerencsére jól alakult mindig a karrierem, a sok gyakorlás meghozza a gyümölcsét a zene világában, de oda kell figyelni az ember egészségére is, mert mit ér a tudás, ha az ember dekoncentráltsága, betegsége miatt, nem tudja előhívni.

Épp egy aréna koncert főpróbája volt, mert egy külföldi zenekar hívott session dobolni, mert az ő dobosuk lebetegedett. Tél volt, az influenza terjedt, mint a pestis, szóval nem csoda, hogy utolérte őt valami nyavalya. Az utolsó próbán elég huzatos volt a dobok mögött, mert valami nagy szellőztetést tartottak pont akkor… Mondanom sem kell, már az első tíz perc után érezni kezdtem valami gombócot a torkomba. Mire hazaértem, már szédelegtem a homlokom tüzelt és nem vágytam másra, mint friss húslevesre, teára és egy puha paplanra. Sajnos utolért engem is valami lépfene és elég nagy lázzal küzdöttem egész este és még reggel is. Kétségbe estem, hogy mi lesz velem a holnapi nap során, ilyen állapotban képtelen leszek biztosítani a megfelelő tempót. Egy kollega beugrott hozzám reggel, mert elújságoltam neki még tegnap este, hogy mi is történt velem. Hozott magával egy doboz pirulát és mondta, ne aggódjak, a lázcsillapítás miatt. Egy elég jó online web patikából rendelte a csodaszert, állítása szerinte, jobban megéri, mint besétálni egy patikába. Bíztam a ritmusszekciós kollegában így elfogadtam tőle a lázcsillapítót. Este kezdette a koncert, indulásig mély álomban tartottam magam, amennyire a láz engedte. Mikor idő volt, bevettem egy pirulát. Pár perc múlva éreztem, hogy a közérzetem elkezdett felfelé tendálni. Fél órával kezdés előtt, bevettem még egy szem gyógyszert és elkezdtem beütni az esti showra. Reméltem, hogy a mellékhatások, amik előfordulhatnak a gyógyszernél nem fognak jelentkezni és csak a pozitív hatásokat tapasztalom. Szerencsére így is lett. Olyan voltam, mint a hamvaiból feltámadó főnix madár, a színpadon semmi nyomát nem mutattam az előző haldokló énemnek, persze erre közre játszott az a stenk is, ami ilyenkor a zenészeket egy másik emberré teszi. Remekül sikerült a koncert, háromszor is vissza kellett térnünk a színpadra és folytatni a szórakoztatást. Sikerült végre hazaérni, eldőltem, mint egy bot és egy jó 16 órát végigaludtam. Ébredés után nyoma sem volt semmi betegségnek. A gyógyszer, az alvás és a zene átsegített viszonylag hamar ezen a betegségen és szerencsésnek mondhatom magam, hogy semmi galiba nem történt emiatt.

Tény, nincs jobb gyógyszer az ilyen meghűléses betegségekre, mint az alvás, de a mai ember, rohanó élettempója mellett nem mindig van idő sajnos rá, így a modern világ csodaszereihez kell néha fordulni, hogy kisegítsen minket a bajból! Ezek a megoldások jól működnek, egy vizsgaszituációba, fontos értekezletek előtt, vagy akár egy zenész koncertje előtt. Nem kell félni ezektől a gyógyszerektől, de túlzásba se kell vinni őket, jó ha az immunrendszerünknek van önálló védelme!