Zene és fürdés – a két legjobb dolog a világon…

Szerintem nem mondok újat azzal, hogy minden embernek vannak az életében könnyebb és nehezebb periódusok is az életében. Ehhez mindenkinek hozzá kell szoknia és meg kell találnia magában azt az üzemanyagot, ami hajtja őt, hitet ad neki még a legmegterhelőbb időszakokban is. Azt hiszem, én már megtaláltam a magamét – valamit, ami mindig ott van velem, még akkor is, amikor úgy érzem, hogy már egyszerűen tényleg nem bírom tovább. Hogy mi is ez? Ti vajon mire asszociáltok, ha azt mondom nektek: Freddie Mercury, David Bowie, Jimi Hendrix, Adele vagy Ludwig van Beethoven? Bizony, ez nem más, mint a zene – gyógyír minden problémára, minden fáradalomra és minden lelki sebesülésre. Persze szó sincs arról, hogy csak akkor van értelme zenét hallgatni, ha rosszul vagyunk… Van-e felszabadítóbb élmény, mint hatalmasat táncolni egy jó kis rockabilly számra, vadidegenek arcába üvöltve tombolni egy Prodigy-koncerten (igaz, sajnos ezt az élményt többet már maximum csak emlékkoncerteken élhetjük át, nyugodj békében, Keith Flint…), vagy rázni magunkat egy őrületes ‘80-as évekbeli diszkóslágerre? Bizony, bizony, a zene minden pillanatban ott van mellettünk és minden hangulatunkat végigkíséri. Ha kell, felvidít, ha kell, elszomorít, ha kell, dühössé tesz, és szerencsére ha kell, meg is nyugtat.

Ez utóbbira is hatalmas nagy szükség van, ha egy fáradt munkanap után már semmi máshoz nincs erőnk és kedvünk, mint hogy megeresszünk egy nagy adag forró vizet a kádunkba, és órákon keresztül pihentessük benne végtelenül kimerült testünket és lelkünket egyaránt. Ilyenkor ami még hatalmas segítséget tud nyújtani nekünk a teljes ellazulásban, az több dolog: egyrészről mindenképpen szeretném nektek, kedves olvasók, ajánlani a habfürdő vagy a fürdősó használatát, ami egy külön dimenzióba emeli az illatok, érzetek által nyújtott hatásokat. A második és a harmadik tanácsom kizárja egymást, ugyanis míg az egyik az, hogy vigyünk be magunkkal egy jó kis könyvet, amit ha szeretnénk, kedvünkre olvasgathatunk fürdés közben (feltéve persze, hogy nem ejtjük bele a vízbe…), a másik pedig az, hogy nyugodtan kapcsoljuk le a fürdőszoba lámpáját és különböző fényeit, és egyszerűen csak élvezzük ki a csendet, melyet ez a tökéletesen ingerszegény, megnyugtató környezet biztosít nekünk. Mint mondtam, a kettő közül csak az egyik tud egyszerre működni 🙂 Ha még érzünk magunkban valamennyi szellemi frissességet, akkor olvassunk, ha viszont már tényleg csak megpihenni szeretnénk egy borzalmas nap után, akkor nincs mese, irány a lámpakapcsoló és a teljes sötétség (amihez lassan amúgy hozzászokik a szemünk, szóval a kádból kifelé jövet sem kell majd aggódnunk). A negyedik tippem, úgy gondolom, magától értetődik: egy hangulatunkhoz illő zene elengedhetetlen a tökletesen harmonikus élményhez. Meditatív ázsiai zenék, egy balladisztikus Neil Young, esetleg egy melankolikusabb Nick Cave szám? Csak rajtunk áll!

fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben

Van azonban egy ötödik tippem is, ami hát hogy is mondjam, igencsak elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán belefeledkezve tudjuk élvezni a kádban fürdés élményét: ez pedig természetesen nem más, mint maga a kád. Egy kiváló minőségű fürdőkád beszerzése ugyanis nem megkerülhető lépés, ha valódi nyugalmat szeretnénk varázsolni a hétköznapjainkba. Ez azonban sajnos messze nem annyira egyszerű kérdés, mint amilyennek tűnik, egy igazán igényes fürdőkád és/vagy zuhanykabin megtalálása heteket, sőt akár hónapokat is igénybe vehet, ha komolyan vesszük a dolgot – és miért is ne vennénk komolyan? Sajnos a mai világban, ahol mindenki azt hirdeti magáról minden alapot nélkülözve a legtöbbször, hogy mindenhez (is…) ért, nagyon nehéz olyan megbízható partnert találni, akinek a segítségében és szaktudásában valóban maradéktalanul megbízhatunk. Én azonban szerencsére találtam egyet, és mindenképpen szeretném veletek is megosztani! Ez a cég pedig nem más, mint a Fürdőszoba Ötletek. Kád és zuhanykabin egyben – ez volt az alapvető elgondolásom, amikor elkezdtem keresni az interneten, és az említett cég nagyon gyorsan segített is nekem megtalálni az igazit. Nagy segítségemre volt a furdoszobaotletek.hu kisokosa is, melyben részletesen leírták, milyen megfontolások alapján is kellene berendeznem a fürdőszobámat, valamint eldönteni azt, hogy pontosan mire is van szükségem és mire nem. Írják például a honlapon, hogy kisgyerekek számára mindenképpen ideálisabb a kád, mert szeretnek benne játszani, és ez most minket a feleségemmel, Blankával erősen érint, ugyanis már úton van a kis jövevény 🙂 és igen, valóban érdemes ezt is végiggondolni, amellett, hogy fentebb már én is kifejtettem igencsak kedvező véleményemet a kádban fürdéssel kapcsolatban. A kedvesem, Blanka azonban nem az a kádban mélázós típus, ő ilyen tekintetben sokkal praktikusabb nálam, szóval számára pedig mindenképpen a zuhanykabin lenni a megfelelő megoldás. Innen jött tehát a felismerés, amihez hozzásegített engem a Fürdőszoba Ötletek: kád és zuhanykabin egyben, ez kell hát nekünk! A honlap segítségével kértünk egy árajánlatot, majd miután abszolút elfogadható ajánlat érkezett vissza számunkra, izgatottan vártuk, vajon tényleg olyan remek zuhanykabinos fürdőkáddal lesz-e gazdagabb a lakásunk, mint amilyennek elképzeltük, és amilyennek a Fürdőszoba Ötletek szakembereivel való beszélgetés után remélni mertük.

Nos, jelentem: igen, tényleg olyan lett! Sőt, talán még annál is szebb, mint amilyennek elképzeltük – valahogy élőben, a maga tényleges valójában még tisztább, hívogatóbb, csábítóbb, mint amilyennek az interneten látható volt. A színe, a formája, a mérete… egyszerűen minden teljesen tökéletes. Először Blanka próbálta ki, aki jó szokásához híven csak zuhanyzott, de jó volt látni azt a boldogságot az arcán, amikor kijött a fürdőszobából. – Eddig miért nem zuhanyoztam soha sem ilyen jót? – kérdezte tőlem a szerelmem csillogó szemekkel. Mondtam neki, hogy drágám, azért, mert eddig mindenféle ütött-kopott, rozsdásodó bénaság állt a fürdőszobánkban, most pedig egy ízig-vérig profi, minden igényt kielégítő objektum, ráadásul épp a Fürdőszoba Ötletek segítségével, akik ilyen téren amúgy sem szoktak hibázni. Utána pedig megeresztettem a vizet, beleöntöttem a fürdősót, és már pattantam is be – hát mit is mondjak, én is úgy éreztem, mint Blanka… sacc per kábé gyerekkorom óta nem éreztem magam ennyire kényelmesen, biztonságban egy kádban, mint most! Nem is maradt más hátra, mint hogy kikerestem a YouTube-ról egy kedvemhez illő zenei albumot, és azt hallgattam gyermeki boldogsággal (a Beatles egyik lemezére, az Abbey Roadra esett végül a választásom, mielőtt még megkérdeznétek…), és még egy kicsit a Red Hot Chili Peppers – Blood Sugar Sex Magik albumába is belehallgattam, mert valahogy úgy éreztem, így tud igazán tökéletes lenni a fürdésem.

Ezeket a tanácsokat, élményeket, emlékeket tudtam ma megosztani veletek, kedves olvasóim, a harmonikus fürdéssel és a bölcs kád és zuhanykabin vásárlással kapcsolatban. Remélem, hozzá tudtam tenni valami újat ahhoz, ahogy eddig gondolkodtatok bármelyik témáról. Én pedig annyit írtam már ezekről a csodálatos témákról, hogy egyszerűen úgy érzem, nem bírom tovább – noha nem olyan rég már vettem egy gyors zuhanyt, szerintem itt az idő egy kiadós fürdésre is, jó forró vízzel, levendula illatú habfürdővel és mangó illatú tusfürdővel, valamint hmmm nem is tudom, milyen zenével… Talán egy kis Tom Waits jöhet a mai napra, ő valahogy soha sem tud nekem csalódást okozni… Ha gondoljátok, ti is kövessétek a példámat, szívből ajánlom 🙂 Addig is legyetek jók, nemsokára írok megint, de most kérlek titeket, fogadjátok el tőlem, hogy a következő egy (másfél… két…) órában sokkal jobb dolgom, lesz, mint hogy a gép előtt görnyedjek és pötyögjek…