Zenélés és motorozás

Van egy nagyon jó barátom, akivel az utóbbi időben össze szoktunk ülni, zenélni. Nemrég derült ki, hogy mind a ketten játszunk valamilyen hangszeren, ő dobol, én pedig gitározok. Igaz, hogy már rég nem zenéltünk, egy kicsit ki is jöttünk a gyakorlatból, de jó volt újra feleleveníteni a tudásunkat.

A garázszenélésnek meg van a maga hangulata. Szerintem ezt az is érzi, aki mondjuk nem játszik semmilyen hangszeren, egyszerűen csak beül egy próbára, és meghallgatja, hogy a többiek mit csinálnak. Nem annyira profi, de annál inkább hangulatos. Mi sem arra törekszünk, legalábbis most még, hogy saját zenekart alapítsunk, vagy különböző fellépéseken vegyünk részt, egyszerűen csak kikapcsolódás szempontjából zenélgetünk. Nagyon jó stressz levezetés szempontjából is. Amikor már minden összegyűlt, akkor csak fogjuk magunkat, beülünk a haverom garázsába, és akár órákon át elvagyunk.

Azonban neki van még egy nagyon jó módszere a kikapcsolódásra. Ez nem más, mint a motorozás. Mesélte, hogy nagyjából 25 éves kora óta motorozik, eleinte csak egy kisebb robogója volt, mostanra már egy igazán nagy járművel közlekedik. Felajánlotta, hogy elvisz engem is egy körre, hogy ha szeretném. Nagyon izgatott voltam, már nagyon rég nem ültem motorbiciklin, viszont emlékeim szerint mindig is szerettem ezt a tevékenységet.

Nagyon jó volt vele az út, de csak kisebb mellékutakon mentünk, amerre nem nagyon közlekednek autók, mivel számomra csak egy bukósisakot tudott biztosítani, azonban jól jönne egy rendes motoros ruha, mert ki tudja, hogy mi történik. Megbízom a barátom vezetésében, hiszem, hogy képes uralni ezt a nagy járművet, azonban balesetet nem csak az tud okozni, akivel éppen utazunk. Lehet, hogy szembe jön velünk egy őrült sofőr, akit nem tudunk kikerülni, és bumm, már össze is ütköztünk.

Ugyanakkor nagyon tetszett a motorozás, és a haverom is mondta, hogy ha van kedvem, akkor máskor is utazhatok vele, így arra jutottam, hogy veszek magamnak egy kisebb felszerelést. Amikor ezt az ötletemet elmondtam neki, akkor az volt a válasza, hogy segít nekem a ruha beszerzésében. Már eléggé rutinos ebben, mivel nem én vagyok az egyetlen ember, akinek segíteni szokott ez ügyben, valamint nyilván a saját részére is vásárolgat. Együtt megnyitottuk ezt az oldalt, és megnéztük, hogy milyen felszerelések vannak itt. Innen még nem derül ki, hogy mennyibe kerül az adott termék, azonban nagyon jól lehet csemegézni a felhozatalból. Miután kiválasztjuk, hogy mire is lenne szükségünk, az ajánlott webshop címke alatt megjelenő ablakra kattintva átugrunk a Shox oldalára, ahonnan megrendelhető az adott termék.

Abban maradtunk, hogy első körben veszek magamnak egy motoros kabátot, illetve cipőt, aztán ha tovább is szeretnék vele utazni, vagy akár elhatározom magam a mellett, hogy én is megtanulok motorozni, akkor megveszem a többi szükséges dolgot. Addig is ő kölcsön adja nekem a plusz sisakját és a kesztyűjét. Ez szerintem teljesen korrekt ajánlat volt velem szembe, nyomban el is fogadtam.motoros ruha

Kiválasztottam magamnak egy kevésbé drága kabátot, ez után egy cipőt is. A Shox oldalán megtudhatjuk, hogy van-e raktáron az adott termék abban a méretben, amelyet kiválasztottuk. Mázlimra pont volt mind a kettőből, szóval nyomban meg is rendeltem. Először picit húztam az orrom, hogy mennyibe kerülnek ezek a cuccok, majd a barátom megnyugtatott, hogy ezek nagyon jó minőségű termékek, nem lesz velük gondom, egy jó darabig nem lesz újra szükségem. Igyekeztem olyan motoros ruhát választani, amit akár a hétköznapjaim során is felvehetek. Ezek a kabátok amúgy is nagyon jól védenek az erős szél ellen, szóval akár a rossz időben is nyugodt szívvel viselhetem. Ugyanígy a cipő is olyan stílusú, amit a hűvösebb időkben is felvennék, vagy akár akkor, amikor elmegyek valamerre túrázni. Ha mindezt mérlegeljük, akkor tényleg nem mondhatók drágának a termékek.

Most már, hogy megvan a felszerelésem mehetünk messzibb utakra is, akár olyan helyekre is, ahol még csodálatosabb a táj, például valamilyen dombos vidékre. Ahogyan ismerem magunkat, ezt hamarosan meg is fogjuk valósítani. Úgy érzem, hogy ezekkel a közös programokkal, és hobbikkal a barátságunk is nagyon megerősödött, és még ennél is jobban megfog.