Kerékcsere, rádió, motoremel

Te cseréltél már kereket? Hát az én első kerék cserém igen csak viccesre sikeredett. Persze nem azért, mert ki kellett cserélni…flatfoot-76564_640

Vezetés

8,5 éve van jogosítványom. Még soha nem volt ez idő alatt szükségem arra, hogy kerékcserét hajtsak végre. Tudom, elég hihetetlen, de ez idő alatt, egy alkalommal volt, amikor a párommal közösen utaztunk, és szükség volt egy kerék cserére.

Persze tudom, hogy mindenki tanulta még anno ezt a vizsgakor, de élesben mégis más. na meg persze a helyzet is fokozza mindig a helyzetet.

Jövet menet

Sok időt töltök a kocsiban, hiszen az egyik nagyobb cég áruját hozom viszem kisebb boltokba, és kutatok fel új helyeket az árú eladása céljából. Így a napon jó nagy részét az autóban töltöm. Igyekszem mindig úgy berendezkedni, ha valami történik, legyen nálam víz, ha olyan idő van esetleg takaró, egyszóval kész túlélő készlet.

Az egyik ilyen alkalommal történt meg velem, hogy igen csak rossz útra tévedtem. Két falu között éppen az utat bontották fel, és egy elterelő útra tereltek bennünket, hát ez nem éppen a legjobb állapotú volt. Az hagyján, hogy az áru hátul össze vissza zötykölődik, és összeborul. Hol jobbra, hol balra kormányoztam, miközben szerencsétlenségemre belementem egy elég nagy gödörbe, és egy nagy csattanást hallottam…

A kerék csere

Na minden tudásomat elő kellett szednem, hogy mit is szokás ilyenkor csinálni. Még örülhetek annak is, hogy nem csattant belém senki a hátam mögötti autók közül.

Szóval az gyorsan eszembe jutott, hogy az elakadás jelzőt ki kell tennem, biztos ami biztos.

Minden féle volt a kocsiban. Különböző szerszámok. Még a párom szerszámai közül is volt bent egy kettő, hiszen pár napja, ő használta a kocsit, mert épp ment valakinek segíteni szerelni. Találtam valami emelő félét, azt is elővettem, mindent ami kelhet oda készítettem. Persze mindezt kis szoknyában, és ingben, és magas sarkúban. Szerintetek, milyen látvány lehetett?.

Gondolkodtam mi tévő is legyek, muszáj nekiállnom, hogy haladjak. Persze a sok kedves autós közül egy sem állt meg, még véletlenül sem, hogy segítsen. Az emelővel kezdtem éppen szöszmötölni, mikor a rádióban egyszer csak a kedvenc zeném kezdett el szólni. Na ez pont jókor gondoltam én is, ez most pont kellett is.

Ha már rádió szól közben, egyszer csak eszembe jutott valami…

A segítség kérés

Tudod mi volt a nagy ötletem? Múltkor pont a rádióban hallgattam, hogy valaki lerobbant valahol, és beküldte a pontos helyet ahol volt, hogy ha valaki hallja akkor álljon már meg neki segíteni. Végig is hallgattam, hogy bemondták, aztán valaki küldött egy üzenetet, hogy arra tart, és hogy tartson ki…szóval úgy döntöttem, veszteni valóm nincsen, én is beküldök egy ilyen üzenetet.

Az üzenet tartalmazta az utat, ahol lerobbantam, azt, hogy melyik részén vagyok, és hogy mi a gondom. Szép ruhás kerékcsere címszóval küldtem be.

Alig telt el pár perc, és már be is mondták a segítség kérésemet. Még én is megmosolyogtam saját magamat. Na de gondoltam, addig is csak kellene valamit csinálnom, hiszen csak tanultam róla valamit. Kezembe fogtam a motoremelő szerszámot, hogy most aztán nekiállok. Ne nézzetek szőkének, hiszen nem is vagyok az, mert aztán rájöttem, hogy erre nem is lesz szükségem, így gyorsan betettem a kocsi mélyére, nehogy használni akarjam.

Végül mire a csavarokat kezdtem el leszedni, csak megállt mellettem valaki, és megkérdezte, hogy én vagyok e a : Szép ruhás kerékcserés? Ezek után kitört belőlem a nevetés, és bólintottam neki. Igazán kedves gesztus volt a segítőmtől, hogy megállt, és segített a kerekemet kicserélni. Később szintén ugyan itt, ebben a rádióban meg is köszöntem a segítségnyújtást.