Majdnem autópálya matrica nélkül utaztunk el koncertezni

Van egy kisebb bandám, csak úgy, szórakozásból, és kaptunk egy lehetőséget. Már nagyon rég arra vártunk, hogy végre egy nagyobb helyen léphessünk fel, és ez az álmunk megvalósulni is látszott, mikor felkértek minket, hogy lépjünk fel az ország másik felében egy helyi kis fesztiválon. Természetesen kaptunk az alkalmon, minden fellépést el szoktunk vállalni.

Aztán szembesültünk a dologgal, hogy a felszerelés elszállításához bizony egy kisbuszra lesz szükségünk. A bérlést még úgy, ahogy, de hamar megoldottuk, nagyon izgatottan készültünk a fellépésre, minden részletet igyekeztünk észben tartani, csak éppen az autópálya matrica maradt ki a felkészülésből. A technikának köszönhetően mégis meglett a matrica.

Amikor kocsit béreltünk, akkor rákerestem ugyanis, hogy autópálya matrica árak és az indulás előtt, mikor az előzményeimben kerestem valamit, hirtelen csapott le a felismerés, hogy kihagytuk az autópálya matricát.

Eleinte kicsit pánikoltunk, nem tudtuk, hogyan szerzünk az indulásig matricát, aztán persze ismételten megnyitottam azt az oldalt, ahol az árakat is megnéztem. Szerencse, hogy a technológia ilyen gyorsan fejlődik, mert így nem kellett benzinkutat keresnünk, nem kellett sorba állnunk, csak megvettem a matricát és amint pár percen belül megkaptam a visszaigazolást, már el is indulhatunk, kissé az utolsó pillanatban.

Majdnem szívrohamot kaptam, mikor kiderült, hogy nem vettünk autópálya matricát, de legalább most már tudom azt is, hogy online is lehet venni, sms-ben is, és ha bármivel kapcsolatban nem értek valamit, arra a választ biztosan megkapom a honlap gyakran ismételt kérdések menüpontja alatt. Örülök, hogy van egy ilyen oldal, ahol mindent meg lehet nézni. Fent van, melyik utak fizetősek, hol vannak a szakaszok határai, és díjszabásokról is tájékoztatást kaptunk. Így tehát a koncert megmenekült, nem kellett büntetést sem fizetnünk.

A koncert fergetegesen jó volt, mind nagyon élveztük, amint a színpadra álltunk, minden izgalmunk elszállt.

Haza és odafelé is viszonylag hamar megjártuk, mivel az autópályán sokkal gyorsabban tudtunk közlekedni, mintha ingyenes utakon mentünk volna.