Az angol nyelvtanfolyamok szerepe a mai világban

Azt hiszem, ma mindenki tanul nyelvet. Az elsődleges nyelvek közé az angolt, és a német nyelvet sorolhatjuk. Te beszéled valamelyiket?

Miért hasznosak

Régebben azt gondoltam, minek a nyelv, és nem is igazán hatott meg, hogy jobban nekiálljak, és tanuljak. Persze ahogy kezd az ember felnőni, és éretté válni, úgy jön rá saját maga a hibáira. Hogy mik ezek a hibák?

Gyerekként, sokszor elhamarkodunk döntéseket, és dolgokat. Túl hamar akarunk felnőni, adott esetben dolgozni, minden mást csinálni, csak tanulni ne kelljen. Aztán persze az idő múlásával rájövünk, hogy de jó lett volna ha akkor azt…

Hiszen minél több dolgot tudunk, annál szélesebbre tárul a világ kapuja előttünk. A nyelvek is ilyenek, hiszen minél több nyelven beszélünk, vagy több nyelvismeretünk van, annál több dolgot érhetünk el

A világ kiszélesedik

Ha beszélünk bármilyen idegen nyelvet, akkor már igen is nyitottak vagyunk a külvilágra, és arra, hogy más dolgokat ismerjünk meg, és fedezzünk fel.

Az egyik ismerősömnek az a hobbija, hogy nyelveket tanul. Igaz, jó esze is van, hiszen volt amit nyelvtanfolyamon sajátított el de olyan is akadt köztük, amit ő maga tanult meg hanganyag, és könyv segítségével. Mindenkinek megvan a hobbija, neki egy igen csak jó kedvtelése volt.

Azok, akik pedig nem állnak meg mondjuk egy nyelv elsajátításánál, ők mindenképpen már nyertek. Persze minden attól függ, hogy ki milyen nyelven beszél, milyen szinteken.

Mikor tanuljunk nyelvet

Erre egészen egyszerű a válasz, bármikor. Legyünk 5 évesek, vagy 65, mindegy, a lényeg, hogy elhivatottságunk legyen. Ha ez megvan, akkor már csak tanulni kell.

A nyelvtanulási időszakról igen csak megoszlanak a vélemények. Vannak olyan szülők, akik azt gondolják, hogy ha minél hamarabb jár a gyerek egy angol baby-84626_640nyelvtanfolyamra, annál hamarabb megtanul angolul kommunikálni. Mit értek minél hamarabbon? Hát már ha jól emlékszem, olyan 3 éves kortól lehet menni ezekre a játékos nyelv tanulási módszerekre. Sokan járatják a gyermeküket már óvodásan, nehogy lekéssenek valamit. Ha valaki szeret járni, akkor menjen, de sok esetben a szülő akarja ezt, nem pedig a gyermek. Persze ne a kicsi mondja meg, hogy mit akar ennyi idősen, de azért azt is figyelembe kell vinni, hogy mit bír el, ezt egyéne válogatja. A másik csoport azok közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy ráér a gyerek majd az iskolában nyelvet tanulni, nem kell az óvodában ezt erőltetni. Én inkább ezt pártoltam, hagyta had játszón az oviban, amennyit szeretne, nem szerettem volna még külön órákkal leterhelni őt.

Az iskola

Általános iskolában nem is volt választási lehetőségünk, hiszen mindenki  tanult nyelvet. A fő lehetőség az angol volt, de ha valaki szerette volna, akkor választhatta a németet is. Sőt, olyan lehetőség is van, ahol emelt szinten tanulják az angol nyelvet, így hetente 3 vagy 4 órájuk van.

A középiskolák egy része már mind a két nyelvet támogatja, akár egyszerre is. Igyekeznek motiválni a tanulókat, hiszen továbbtanulásnál minden pont számít. Ha valakinek pedig van már olyan tudása, egy nyelvvizsga még plusz pontot is jelenthet a főiskolán, vagy egyetemen.

Soha nem késő, hogy nyelvet tanuljunk. Nem kell főiskolásnak sem lennünk hozzá. lehetünk egyszerűen csak kíváncsiak egy másik nyelvre, vagy mert a munkahelyünkön szükségünk van rá. Az angol nyelvtanfolyamok pedig mindig hasznosak lesznek, mert menjünk bármerre is a világban, ezzel biztosan megértjük, és megértetjük magunkat. De ha neked másik nyelvre van szükséged, vagy mondjuk másik nyelvbe szerettél bele, ne habozz egy percig sem, hanem vágj bele a tanulásba.