Fesztiválozás közben mégis kinek lenne kedve ablakszigetelés árakat keresgélni?

Már egészen fiatal korom óta játszik fontos szerepet az életemben a zene. Az, hogy a hivatásom ez lett egy dolog, de emellett igyekszem megmaradni annak a fanatikus zenerajongónak, aki már gyerekkoromban is voltam. Emlékszem, apámmal már tízévesen koncertekre, fesztiválokra jártunk, ezzel mintegy megpecsételve a sorsomat és a szocializációm milyenségét is ennek köszönhetem nagy mértékben. Idővel aztán elkezdtünk a barátokkal is fesztiválokra és koncertekre járni. Ez egy külön élmény volt, hiszen én addigra már jó pár ilyen eseményen túl voltam, nem esett hát nehezemre felkészíteni magamat lélekben arra, hogy mit is fogok majd látni. Azt azonban mindenképpen sokkal izgalmasabbnak és szokatlannak tartottam, amikor első alkalommal a barátaimmal, haverjaimmal együtt pakoltunk és készültünk arra, hogy egy hatalmasat bulizunk hamarosan. Az ilyen alkalmakat igyekeztünk aztán egyre gyakrabban megismételni, hiszen a zene és főleg az élőzene számomra az élet egyik legfontosabb jelensége, még úgy is, hogy szerencsére időm és életem nagy részét ez tölti ki a már említett foglalkozásomnak köszönhetően.

mindezek mellett ugyanis fesztiválra menni, közösségbe verődni a zene hatására és együtt átélni azokat a pillanatokat… Na az, ami miatt én is ezt az életpályát választottam. MA már vagyok olyan szerencsés, hogy én is felléphetek ezeken az eseményeken, ami nyilván hatalmas plusz töltetet ad, elvégre a legtöbb haverral, régi baráttal itt tudok összefutni a legkönnyebben és nyilván óriási feeling az előadás után egy nagyon bulizni mások koncertjeire, sőt ha szerencsés vagy még egy világsztárt is elcsíphetsz az este folyamán.

Engem mindig visszafogottabbá tett az a tény, hogy szemben a legtöbb emberrel engem valóban a zene, a hangszerek, a zenészek vittek ki egy-egy fesztiválra, míg mások a buli faktort tartották előbbre. Ezért aztán eleinte elég sok olyan élményben volt részem, hogy csak álltam egymagam egy-egy feltörekvő, ifjú tehetég koncertjén és a többiek éppen egy-két sörrel, borral hesszeltek kint. Idővel ez a dolog persze javult, hiszen ahogy elkezdtünk a zenekarral koncertezni már többen voltunk, akiket a zene is érdekelt nem csak a (nyilván nem kevésbé fontos és szükséges) bulizás. Estére aztán persze ismét formába hoztuk magunkat, hogy legyen energia belemenni még az éjszakába. Ez a módszer mondjuk viszonylag rövid távon tartható fent, ezért is nem vagyok már jó ideje bérletes egy helyen sem. Két-három nap után kifogy belőlem a szufla és kénytelen vagyok kicsit lassítani. Hiába na, ha az ember egész nap ott akar lenni az eseményeken, majd az éjjeli bulikon is, az óhatatlanul is a „lehetetlen” kategóriába fog beleesni pár nap elteltével.

Szóval bár igyekszem nagy kanállal habzsolni az ilyesfajta, nyári estéket, de nem tudom mind megenni. Hogy őszinte legyek ez egyáltalán nem is zavar. Úgy gondolom, hogy a megélt pillanatok intenzitása gond nélkül feledteti velünk azt, hogy nem hét napig, hanem mondjuk csak háromig tesszük azt. Nekem az már bőven elég ha erre az időre mindent elfelejthetek, nem kell azon járatni az agyamat, hogy ha hazaérek ki kell választanom a lehetséges ablakszigetelés árak közül azt, amire aztán rábólintok és hasonló. Ha igazán nem számítana semmi persze végig ott lennék az ilyen eseményeken és nem foglalkoznék azzal, hogy mi lesz holnap, de sajnos ahogy múlik az idő egyre kevésbé tudod a hosszú bulikat kipihenni. Ráadásul nekem a szakmám miatt is oda kell figyelnem az egészségemre, az emberek elé nem állhatok ki pár nap múlva úgy, mint egy zombi, ők nem azért jönnek el a koncertjeinkre, hogy szolidarítsanak a buli királlyal.

Szóval egy tökéletes életforma, ideális megélését én így látom a saját szememmel, de persze ez egy igen szerteágazó téma úgy összességében. Ha például a kezdetektől akarjuk nézni a dolgot, akkor érdemes az itt összefoglaltak mentén haladni, hiszen a zenehallgatás, ahogy a cikk említi is már egészen a születésünk óta elkísér minket, csak idővel csap át alkoholgőzös éjszakákba és csajozással eltöltött estékbe. Addig is élvezzük ki minden percét annak, amit a muzsika ad nekünk.