Hogy igazán jól szóljanak a hangfalak a kocsiban…

Zenét hallgatni jó, és talán sokan vagyunk, akik legtöbbet a kocsiban hódolunk ennek az élvezetnek. Gondoljunk csak bele: napi egy-két órát sokan töltenek a kocsijukban, miért is ne használnák ki az időt, és hallgatnák meg a kedvenc podcastjük új részét, vagy a legkedvesebb zenéiket. A kocsit márpedig rendben kell tartani. Hogy ez mit takar? Fontos, hogy jó állapotban legyen az autó motorja és váltója, rendben legyen a kocsi fékrendszere, karban legyen tartva a karosszériája, és fel legyen időnként újítva az elektronikai rendszere. Az elektronikai rendszer segítségével tudnak működni a lámpák, ennek köszönhetően lehet bezárni az autó ajtaját, és az elektronikai rendszer hajtja meg a hangszórókat is, amin keresztül a kedvenc zenéinket hallgatjuk.

Ha úgy ítéljük meg, hogy nincsen minden rendben az autónkkal, akkor lehet értelme felkeresni például a Méta Autószervíz budapesti műhelyét. Sor kerülhet erre például, ha futómű állítás Budapest szükséges nekünk. A 19. kerületi szerviz weboldala kék-sárga színekben pompázik, és megtaláljuk rajta a szolgáltatások, az árak, a blog, a galéria, az időpontfoglalás és a kapcsolatok menüpontot is. A márkafüggetlen javítóműhely – mint írják – megbízható és ügyfélközpontú, személyautók mellett pedig kisteherautók javítását is vállalják.

A szolgáltatásaik között van az autóátvizsgálás, állapotfelmérés, autó diagnosztika és hibakód olvasás, autó villamosság szerviz, autóklíma töltés, javítás, fertőtlenítés és tisztítás, fék javítás és szerviz, fényszóró beállítás, futómű állítás Budapest, gumicsere és gumi szervizelés, kipufogó csere és javítás, DPF szűrő csere és tisztítás, kuplung csere, javítás és szerviz, lengéscsillapító és rugó csere, olajcsere, vezérlés csere és szervizelés.

Akik érdeklődnek a műszaki témák iránt, azoknak kedvező lehet, hogy a különböző szolgáltatásokról hosszabb leírást is olvashatunk. Az írásukból kiderül, hogy az autóátvizsgálás például rendkívül nagy precizitást igényel, hiszen teljes körű átvizsgálást jelent. A szakembernek meg kell találnia a problémákat (ha vannak), és ki kell szűrnie a tünetmentes veszélyeket is. Három féle átvizsgálási csomaggal rendelkezik a Méta Autószerviz. Van műszaki vizsga előtti átvizsgálásuk, adás-vétel előtti átvizsgálásuk, és fék-futómű átvizsgálásuk is. A műszaki vizsgát megelőző átvizsgálás során egy harminc pontból álló listát követve keresik meg az esetleges hibákat. Ekkor ellenőrzik például az ABS modult, a fékcsöveket, a kormányszervót, a motort, a rugókat, a kipufogót, a fékpedált és a szélvédőt. Amikor adás-vétel előtt vizsgálják át a gépjárművet, akkor a műszaki vizsgánál már tárgyalt dolgok mellett megvizsgálják a festés rétegvastagságát, a futómű állapotát, a motor és a váltó működését és például a tartozékok és az alkatrészek meglétét. Ha fék és futómű átvizsgálást kérünk, akkor megnézik a futómű beállításait, a fékfolyadékot, a lengőkart és a gömbfejet, a stabilizátor rudat, és a stabilizátor szilenteket is. Sokat olvashatunk például az autódiagnosztikáról is. Ez ebben a szervizben nem csak a hibakódok kiolvasásából áll, hanem még műszeres diagnosztikát is végeznek. A diagnosztika nem egy bonyolult folyamat: rákötik a rendszerre a diagnosztikai eszközt, és megnézzük, hogy milyen hibakódokról számol be. Mivel ez az eszköz képes a kocsiban lévő összes számítógéppel kommunikálni, ezért könnyen fény derülhet például az ajtóvezérlő modulok hibájára, az áramellátás hiányosságaira, vagy a tetőablakok sérüléseire.

Érdemes hangsúlyozni, hogy minden elvégzett munkát egy alapos átvizsgálás, felmérés előz meg, és a javítás megkezdése előtt, mindenképpen írnak egy árajánlatot, amit a tulajdonosnak jóvá kell hagynia a munka megkezdéséhez.