Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes

Anyukámék nagy koncertekre járósak, évek óta van egy kiforrott baráti társaságuk, akikkel az éves koncertnaptárukat már januárban elkezdik megtervezni, hogy mindenki részt tudjon venni, a kifundált eseményeket. Rock vonalat képviselik a szüleim, és a barátaik is, így a zene akkor csak kemény tud lenni, hogy legyen benne ütem és húzás, ahogy ők mondják zúzni mennek. Természetesen nem csak a koncertek alkalmával hallgatnak zenét, hanem otthon is mindig szól valami a háttérben, háttér zajként, vagy éppen valaminek az aláfestéseként. A zene mondhatni az életük és ha ezt egy remek baráti társaságban tudják élvezni, akkor minden is teljesül, amit szeretnek az életben. De nem csak a zene tartja őket össze, hanem évek óta fennálló barátságuk, és mindenről tudnak beszélgetni.

A baráti társaságba tartózó Béla egy cégnél dolgozik, ahol a vezetőség nemrégiben szereltetett fel napelem rendszereket.

Természetesen a társaság férfi tagjai rögvest azon kezdtek el diskurálni, hogy a napelem erőmű költsége miben rejlik és mikor is térül meg. A nők pedig arról beszélgettek, hogy mennyire tudatos ez a cégtől, hogy környezettudatosan, felesleges energia felhasználva nélkül védje a környezetet. Természetesen utána, ahogyan anyukám elmesélte bekapcsolódtak a férfiak beszélgetésébe, ahol még mindig a napelem erőmű költségeiről beszélgettek. Béla elmondta, hogy a cégének egy olyan vállalkozót kellett találnia, aki nagyban tud gondolkodni. Hiszen a piac tele van olyan vállalkozókkal, akik háztartások számára szerelnek fel napelemrendszert, olyan céget viszonylag nehezebb találni, aki nagyban tud gondolkodni, és tevékenykedni, legyen szó önkormányzatokról, nagyobb vállalatokról. Hiszen ezen intézmények, cégek több napelemet igényelnek, valamint az sem mindegy milyen kW teljesítményű rendszert szereltet fel, hány cellás napelemet választanak.

Így hát Béláék cége kutatásba kezdett, hogy a megfelelő céget megtalálják, akik az ő igényeiknek megfelelően tudnak dolgozni, és az sem hátrány, hogy ha ár érték arányban is megfelelnek az elvárásoknak. Meg is találták azt a remek céget, aki minden kívánalmuknak megfelel. Első körben azt fogta meg őket, hogy mennyire profi a honlapjuk, fel lettek tüntetve az eddigi nagyobb munkáig, hiszen ez is fontos, hogy a referenciák milyenek. Volt már munkájuk vállalatoknál és önkormányzatoknál is, akiknek szintén nagyobb az energia igényük, ezért több napelemmel is kell dolgozni, felszerelni azt. Annyira remek ötlet ez Béla cégvezetőitől, hogy azzal szeretnék megoldani az energiafogyasztásukat, amivel a legkevesebb környezetkárósítást okozzák.

A céggel pedig profi módon tudtak együttműködni, minden kívánalmaikat teljesítették, a cég profiljához hozzátartozott, hogy mindent az ügyfelek elégedettségért, és ez így is történt. Nagyon profi módon, gyorsan dolgoztak. Az előzetes felmérés, és szisztéma a kW választásban is nagy szerepük volt, mindenben a megrendelőik segítségére voltak. Profi munka, jó áron, és a befektetett összeg kisvártatva meg is térül a cégnek. Ahogy azt a napelemmel foglalkozó cég is írja a honlapján, ez a megtérülési idő átlagosan 10 év szokott lenni, de mindenesetre rendkívüli módon megéri a befektetett összeg, hiszen a kW függvényén sok múlik. A napelemmel foglalkozó cég, itt is segítséget nyújtott Béláék cégének, előzetesen felmérték az energiafogyasztásukat, és az alapján ajánlottak napelemet, mindenben aktívan, segítőkészen kivették a szerepüket. Hiszen nekik is az az érdekük, hogy a megrendelés időben készen legyen, és a megrendelő maximálisan elégedett legyen, ebben az esetben ez meg is történt.