Módosítanunk kellett a zenei cégünket, hogyan ment a dolog

Nos, egy céget alapítani, annak a tagja lenni sem épp egy könnyű dolog. A zene ipar amúgy is egy nagyon belterjes dolog, nem is mindenki tud érvényesülni. Arról nem is beszélve hogy az egész milyen pénzigényes. Épp ezért, ahol csak tudunk igyekszünk a lehető legolcsóbb megoldást választani, ami még nem megy a minőség rovására. Ezt természetesen nem könnyű kiegyensúlyozni, és a tét nem kicsi

Először is annak kellett utána néznünk természetesen, mi mennyibe kerül, mint minden üzletnél, ez itt sem egy elhanyagolható szempont. Ez alapján választottuk ki a top cégalapítást. A cégmódosítás ügyvédi munkadíj tekintetében a következő képen alakul, ha a weboldalukat vesszük szigorúan figyelembe. Ezt azért kötöm ki, mert minden helyzetben vannak váratlan fordulatok. ez lehet a mi részünkről, vagy az övékről. Meggondoljuk magunkat, más szolgáltatást akarunk igénybe venni, vagy csak módosítani akarunk az eredeti terven. Ugyan így náluk is fenn áll a halasztás vagy annak a kockázata, hogy nem tudnak minket elvállalni. Ez duplán igaz a jelenlegi helyzetben, mikor szinte akár melyik pillanatban lebetegedhet valaki a vírussal.

Szóval a honlapjukat alapul véve, hogyha a cégmódosításnál csak az ügyvédi munkadíj kifizetést vesszük igénybe, az körül belül 18 ezer forintban merül ki. Ebben az esetben nem teszünk mást csak a szükséges minimumot. Azon felül, hogy ez a legolcsóbb verzió a választható lehetőségek közül, ez leggyorsabb is. Ezen kívül lehet még cégmódosítást székelyigényléssel együtt is intézni. Ezek lehetnek eltérő árúak attól függően, milyen székhellyel szeretne az adott cég rendelkezni, ha esetleg nincs neki, és a tagok úgy gondolják, hogy szükség lenne rá. Az egyik opció a Budapesti székhely, míg a másik egy székhely Újlengyelben. Ez utóbbi ugyan többe kerül, de nem igazán sikerült felderítenem még, hogy miért. Lényegében a székhely arra szolgál, hogy az adód egy részét megtakarítsd teljesen legálisan. Ezért fizetsz ennek a cégnek x összeget egy bizonyos időtartamra.

A cég amúgy nem csak cégmódosítással, hanem cég alapítással is foglakozik: Bt. és Kft. alapítással is. Az oldal nagyon szépen felvázolja a fő különbségeket és hasonlóságokat a két cég forma között, így könnyen eligazítja a tájékozódni kívánó ide látogatót. Minden szegmens alján emellett pedig ott vannak a hozzá tartozó gyakori kérdések, ha a látogatónak, érdeklődőnek megválaszolatlan kérdései vannak. De ez mellett természetesen bátran hívhatja az ügyfél szolgálatot is, melynek száma az oldal tetején található.

Ezeknél előre leírják, mire van szükséged ahhoz, hogy céget tudj alapítani. Ahhoz a fajta céghez, amit szeretnél kell-e társ vagy sem? Ez attól függ, milyen formát választasz, Bt. esetében kell legalább egy társ, Kft. egyedül is tudsz indítani. Mekkora mennyiségben szükséges kezdő tőke egy cég megalapításához? Az alapításhoz nem kell kezdőtőke, de a működtetés megkezdéséhez három millió a küszöb. Milyen papírmunkát kell előtte neked, mint alapítónak elintézni az alapítás előtt illetve után, és mik azok a dolgok, amiket ők intéznek helyetted. Amit neked kell, az főleg egy jó könyvelő, akivel átfutjátok a lehetséges cégnevet (ezt is neked kell kitalálnod) és egyéb ehhez hasonló apró és kevésbé apró részleteket. Ezek mind létfontosságú információk, és mind nagyon szépen részletesen le vannak vezetve még a laikusnak is. És pont ahogy én az előbb, ők is mindezt leírják az weboldalukon, de ennél még részletesebben. Így az esetleges friss, netalán tán fiatal cégalapító a lehető legnagyobb körültekintéssel tud majd a lovak közé csapni.

Ahogy a cég alapítást is, a cég módosítás menetét is leírják nagyon részletesen, lépésről lépésre, hogy véletlenül se érje az ügyfelet meglepetés, mikor az aláírásokra illetve az összeg kifizetésére kerülne a sor. Illetve azt is külön megjegyzik, hogy milyen dolgok, azok amik esetről-esetre változhatnak, és ami kapcsán külön egyeztetni kell velük telefonon. Azt is külön kiemelik, hogy milyen esetekbe szüksége céget módosítani, és hogy jobb az ilyen ügyeket megvárni, míg lehet halmozni őket. Hiszen több embernek az a 18 ezer forint talán nem akkora összeg, de ha havonta háromszor kell ugyan azt az összeget kifizetni, egyből nem olyan mókás a dolog.

Mi már több ilyen szolgáltatót is megnéztünk előttük, és ők tűntek a legkompetensebbnek, és legszimpatikusabbnak mindannyiunk számára. Csak az egyik tagunkat kellett jobban győzködni. De mivel viszonylag kis összegről lesz szó, hiszen mi csak és kizárólag a cégmódosítást szeretnénk, mivel székhellyel már rendelkezünk, és még ilyen kecsegtető ajánlatok láttán se szívesen szeretnénk tőle megválni, ezért már csak néhány telefon és egyeztetés volt hátra ahhoz, hogy minden rendben is legyen.

cégmódosítás ügyvédi munkadíj

Miután ez is megtörtént, minden szükséges adatot elküldtük, mindent leegyeztettünk, már csak az aláírásokat kellett elintéznünk. Itt jött képbe a jelenlegi helyzet. Hiszen a korlátozások és a veszély miatt egyikünk se akarta megkockáztatni a fertőzés lehetséges átadását a másiknak. Épp ezért is bonyolítottunk minden eddigi interakciót online. Nekem ugyan nem volt különösebb problémám, de csak a szerencsén múlt. Az elmúlt hónapokban újult ugyanis a laptopom, amire lehet írni, mintha csak egy tablet lenne, de nem mindenkinek volt ilyen mázlija. Egy SOS telefon után a top cégalapításnak tisztázódott, hogy gépelt formában is elfogadható az aláírás, egy s.k. utána gépelésével. Így mindenki megnyugodhatott, és leadhattuk a végleges papírokat. szépen rendben.

Természetesen azért utána kérdeztünk, mi a teendőnk most, hogy papíron minden kész, és miután megkaptuk a választ, mindenki mehetett a maga dolgára. Innen már csak nekik lesz dolguk, és minket minden fontos dologról értesítenek, de ha esetleg nem jeleznének, és kíváncsiak lennénk, az ügyfélszolgálat mindig készen áll megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

Igazából én magam nagyon meg voltam velük elégedve. Ha tudtam volna ilyen szolgáltatásról, mikor megalapítottuk a céget, valószínűleg nem csak az alapításos szolgáltatásukat vettem volna igénybe, hanem a székhely szolgáltatást is (és nem csak azért, mert akkor az alapításnak a fele lejött volna). Viszont mivel a cégnek már van egy bejáratott ritmusa, most már nem szívesen zavarnék bele egy ilyen dologgal. Ahogy ezt az egyik nap beszéltük is a többiekkel, ebben teljes volt az egyetértés.

Azóta minden papírunk megérkezett, és úgy tűnik minden egy döccenő nélkül ment. Bár, ezt el lehetett tőlük várni, hiszen látszik rajtuk, hogy nem amatőrök a munkájukban, már rég lejöttek a falvédőről. Ha valakinek hasonló szolgáltatásra lenne szüksége a közeljövőben, és kíváncsi a cégmódosítás ügyvédi munkadíj nagyságára, vagy a cégalapítás menetére vagy a székelyfoglalásra nyugodtan keresse őket. Én biztos vagyok benne, hogy elégedett lesz az általuk nyújtott professzionális segítségnyújtásért.