A motoros jogosítvány megszerzésére hajtok

A minap egy szuper koncerten voltam. A fellépők nagyon értettek a hangulat fokozásához, az este azonban nem csak a zenekarnak köszönhetően volt kiemelkedő, hanem azért is, mert találkoztam az egyik gyerekkori barátommal, Ottóval, akivel már hosszú évek óta nem láttuk egymást.

Ottó régen visszahúzódó, félénk srác volt, azonban mára nagyon menő pasi lett belőle. Elképesztően meglepődtem, amikor megláttam, hogy motoros ruhában van. Sosem néztem volna ki belőle, hogy valaha is rá fog ülni egy nagy motorra.

Én is szeretem a motorokat, így megkéretem Ottót, hogy menjünk egy kört a járgányával. Nagyon felszabadult volt az út, jól éreztem magam.

Az út végén megkértem Ottót, hogy meséljen nekem arról, hogy mi a motoros jogosítvány megszerzésének a menete, illetve mennyibe kerül. A srác egyből a motor-jogositvany.hu weboldalt ajánlotta, ami a Fordulat Autós-Motoros Iskola oldala, és ahol bárki tájékozódhat a jogosítvány megszerzésének költségeiről.

Az internetes oldalt csak másnap, a buli után vettem szemügyre, de valóban jónak tűnt, hiszen azt hiszem, hogy a kellő tudnivalókat sikerült beszereznem.

Én mindenképp egy nagy köbcentis motoron képzeltem el magam, azonban nagyon hamar ráébredtem, hogy nem lenne szerencsés a legnagyobb vasparipával kezdeni, hiszen nem biztos, hogy megfelelően tudnám irányítani azt. Valahol azt írják ezzel kapcsolatban, hogy érdemes fokozatosságot tartani a kategóriákban, ám mások szerint simán meg lehet csinálni egyből akár a legnagyobb kategóriát is, ha valaki azt szeretné. A motor-jogositvany.hu kínálatában természetesen szerepel az A-kategória is, sőt, még külön is olvashatunk csak erről a típusú jogosítványról, előnyeiről, illetve arról, hogy hol tudjuk elvégezni a képzést.

A honlapon beszerzett információk után jelentkeztem is egy tanfolyamra. Jelenleg lelkesen készülök a KRESZ vizsgára. Tudom, hogy még korainak tűnik, de már a legtöbb motoros felszerelést beszereztem: zárt, magas szárú cipőt, bukósisakot, kesztyűt és térdvédőt is. A kollekcióból már csak épp a lényeg, a motor és a jogosítvány hiányzik. De nem csüggedek, hiszen ha a lelkesedésem megmarad, akkor hamarosan ezek is meglesznek.