Sikerült eladni a fülhallgatót, amit feltettünk a hirdetésbe

A fiunk most lépett a kamaszkorba. Kicsit szeret feleselni, kimondani a véleményét, és kezd lázadozni is. Van, hogy semmit nem csinál csak beül a szobájába és napestig zenét hallgat. Magának való, magányos fiú. Pedig vannak barátai, de vannak olyan pillanatai, amikor nincs kedve senkihez és semmihez. Sokat panaszkodtam erről a családba, hogy mit lehet ezzel csinálni, de ők csak azt mondják, ez normális. Mindenki máshogy éli meg a változásokat, a kamaszkort. Van aki bulizik, rossz társaságba keveredik, én inkább örüljek, hogy az én fiam zenét hallgat otthon szabadidejében. És ne űzzem el a fölösleges kérdezősködéseimmel, mert ha elmegy otthonról és nem tudom hol van, az a legrosszabb. Hát rendben, igaz, hogy azzal semmi baj nincs, ha valaki csak otthon ül és zenét hallgat, de azért anya vagyok, na. Mindig aggódom.

Nem rég volt a névnapja, és a nagynénjétől egy nagyon drága fülhallgatót kapott. Amikor odaadta, láttam a fiam fején, hogy nem tetszik neki. Nagyon nem! De én úgy néztem rá, hogy ne legyen illetlen, köszönje meg szépen, és játssza meg magát, hogy örül neki. Ő csúnyán nézett rám, mikor magunk közt ezt megjegyeztem neki. Ő erre csak rávágta:

  • A felnőttek világa csupa képmutatás és megjátszás! Anya! Ez egy rózsaszín fülhallgató! És én nem lány vagyok, hanem fiú! A nagynéném a nememet se tudja?!
  • De tudja, csak tudod nem jó a szeme. Ő pirosnak látja.
  • Pirosat se hordok soha!
  • Na, drágám, nyugodj meg. Nagyon drága volt! Ez jó minőségű! Itthon nem lát senki, szerintem nyugodtan hallgathatsz rajta zenét!
  • Na, azt biztos, hogy nem! Inkább eladom!

És bement a szobájába. Nem hittem a fülemnek. Tényleg eladja? És vajon hol? Pár perc múlva bementem a szobájába. Már sokkal nyugodtabbnak tűnt.

  • Kicsim! – szólítottam meg. – Te tényleg eladod?
  • Tényleg.
  • És hol?
  • A nextapro.hu-n. Ez egy apróhirdetésekkel foglalkozó oldal, ahol könnyen és gyorsan lehet keresgélni a hirdetések között. Nem is kell felregisztrálni, bárki eladhat bármit, és nem kell jutalékot sem fizetni utána. Hátha a pénzből vehetek magamnak egy újat, olyat, ami tetszik!

A fiam nagyon egyszerűen, pár kattintással már fel is adta a hirdetést. Pár óra múlva, már jött is rá érdeklődő, így a fiam gyorsan el tudta adni a rózsaszín fülhallgatót. Hmm… Na, ezt nekem is ki kell próbálnom!

Bár nem vagyok egy nagy internetező, csak ritkán kapcsolom be a gépet, de úgy gondoltam, most én is kipróbálom. Beírtam az oldal címét, és már is rengeteg hirdetés között találtam magam. Igaza volt a fiamnak, tényleg nem kell felregisztrálni, és nagyon egyszerű hirdetést feladni! Hiszen még nekem is megy! Csináltam egy képet az egyik alig használt ruhámról, és pár klikk és már fenn is volt a hirdetés. Megadtam a méreteket, az árát és már kész is. Alig pár percet vett igénybe. Aztán pedig átnéztem a “Hasznos tudnivalókat”, hogy tudjam mire kell figyeljek online vásárlásnál, illetve eladásnál. Kis idő múlva már érkezett is egy üzenet. Megnyitottam, és hoppá: egy érdeklődő! Visszaírtam neki, hogy holnap át is jöhet felpróbálni, és ha tetszik, megveheti. Azt mondta, hogy nagyon tetszik neki, de az árát kicsit sokallja, próbált alkura invitálni. Végül beadtam a derekam és megegyeztünk egy korrekt árban. Másnap átjött felpróbálni és jó volt rá, így megvette. Nagyon örültem, mert máris kerestem pénzt vele.

És még mennyi olyan dolgunk van, ami csak úgy porosodik a szekrénybe! Elkapott a láz, és egyre több és több mindent hirdettem és adtam el. Egyre nagyobb és nagyobb összegű tárgyakat! Végül a megtakarított pénzből elvittem az egész családot nyaralni! Az volt életünk legjobb nyaralása! A férjem és a fiam is büszke volt rám a leleményességem miatt! És ráadásul több hely van a lakásba az új dolgoknak!