Levendula olajjal a zene szárnyain még magasabbra repülünk!

A zenehallgatás jótékony hatásai felől senkinek nem merülhet fel kételye. Amióta már a növényeinkkel is Mozartot hallgattatunk, hogy serkentsük virágzásukat és fejlődésüket, természetessé vált, hogy magunktól sem vonhatjuk meg az igényes komolyzene kedvező befolyását. A tény, hogy lelkileg felemelő a klasszikus zene, vitathatatlan. Azt is bebizonyították már ugyanakkor, hogy biológiailag is rendkívül előnyösen hat ránk, azaz a szervezetünk működésére.

Az agyi funkciókat is javítja például. Fokozza az agyunk kognitív tevékenységét, és a memóriát is javítja. Az agyisejtek közötti ingerületátvivő anyagok hatékonyságát oly mértékben erősíti, ami másféle ingerületek hatására soha nem történne meg.

A modern kor követelményei között sodródva óhatatlanul folyamatos készenléti állapotban tartjuk az idegrendszerünket, hiszen a hirtelen változó körülményekre egyre gyorsabb reakció elvárt részünkről. Idegeink számára akár egy wellness hétvégével is felér például J. S. Bach orgonaműveinek simulékony dallamainak hallgatása.

És ha már a megfelelő zenével sikerült elérnünk testünk relaxált állapotát, miért is ne tökéletesítsük azt egy különleges illóolaj, a levendula felhasználásával? A népi gyógyászatban is megfigyelték, hogy a levendula olaj kis mennyiségben alkalmazva nyugtató és stresszűző hatású. Arra azonban oda kell figyelnünk, hogy tartsuk be a javasolt adagolást, ugyanis ugyanez a növény nagyobb mennyiségben már élénkítő hatással bír. Ennek az érzékeny egyensúlynak a megtalálásában segít nekünk a Humanity webáruház Tudástára, mely az itt megvásárolt anyagok javasolt felhasználását részletezi. Eképp szerepelnek az illóolajokhoz tartozó tanácsok is, melyek alapján könnyen kiigazodhatunk ebben a varázslatos világban.

levendula olaj

Így már határozott tudással vághatunk neki a nemes küldetésnek: a zenehallgatás önfeledt perceit még pihentetőbbé varázsolni a levendula olaj közreműködésével. A humanityaruhaz.hu weboldalon olvasható bőséges tájékoztatásból megtudhatjuk, hogy párologtatás céljára a 100% tisztaságú illóolaj az ideális választás, hiszen aromáit közvetlenül belélegezzük, így akár nagyobb mennyiségben is bejut a szervezetünkbe. A leginkább francia termőföldekről származó növények virágzatából készítik ezt a szert, különlegesen kíméletes és természetes eljárással, vízgőz desztilláció útján. Nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, hígítókat, oldószereket, alkoholt, színezéket, tartósítószereket és semmi más egyéb mesterséges anyagokat sem. Így a Humanity Áruház minden termékére jellemző ellenőrzött minőség a levendula olajok esetében is érvényesül, hiszen a beszállító partnerek megbízhatósága kulcsfontosságú a vásárlók elégedettsége végett. Így hát kifejezetten mellékhatások nélkül élvezhetjük a feszültségoldó hatást, amely kiegészül nemcsak szükség esetén fájdalomcsillapítással, hanem akár szervezetünkben zajló gyulladások csökkentésével és a keringésünk javításával is.

A humanityaruhaz.hu webshop levendula olajokkal foglalkozó aloldalainak mindegyikén megtaláljuk az aromatikus felhasználás lehetőségeit. Az áruház gondoskodó csapatának javaslatai alapján választhatnánk egyszerű párologtatást, vagy automatizált elektromos diffúzor készüléket is. A levendula olaj zenehallgatás közben mindazonáltal aromalámpa segítségével használható fel a lehető leghangulatosabban. A klasszikus zene befogadásához egyébként is ideális a félhomályba burkolózott helyiség, ahol erős fények nem borzolják az idegrendszerünket. Diszkrét hangulatvilágításként viszont tökéletes egy mécsessel működő aromalámpa, mely a piciny természetes lángnak köszönhetően hozzájárul a még magával ragadóbb zenei élményhez. A pislákoló mécses vibráló lángja szelíd hullámokat rajzol a minket körülvevő falakra, míg a levendula olajjal dúsított kevéske víz felmelegszik, majd intenzív párolgásnak indul, mígnem az egész szobát belengi ennek a rendkívül szerethető virágnak az illata. Semmivel össze nem téveszthető karaktere örökre a szívünkbe lopózik, és legközelebb is önkéntelenül az aromalámpa után fogunk majd nyúlni, amint időt tudunk szánni a zenehallgatás nyújtotta ellazulásra.

A hozzávaló illóolaj beszerzésének talán legalkalmasabb felülete pedig a Humanity Webáruház.  A zászlajukra nem kisebb célt tűztek, mint a vásárlói elégedettséget. Teszik ezt a kedvező árak garantálásával, a legjobb minőség biztosításával és a megbízhatóság szem előtt tartásával. Ennek is köszönhető a webshop vásárlói közösségeinek létrejötte, akik hűségesen osztják meg tapasztalataikat a folyamatosan bővülő termékkínálat minden elemével kapcsolatosan. Segítségükkel válik élővé a webáruház: személytelen kapcsolat helyett igazi bensőséges bizalmi viszonyt tudnak kialakítani a webshop vonzereje miatt vissza-visszatérő vásárlókkal.